Kip met geroosterde boerenkool, peen en limoenyoghurt
bewaar
bewaar

Kip met geroosterde boerenkool, peen en limoenyoghurt

Oost ontmoet west: kip met 'oosterse' kruiden en Nederlandse boerenkool

20 min. bereiden / 15 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in dunne parten. Meng de boerenkool met de ui, ¼ van de oosterse kipkruiden, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Schil en rasp ondertussen de gember en winterpeen grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gember, het kipgehakt en de rest van de oosterse kipkruiden 5 min. op middelhoog vuur.

Verwarm ondertussen de flatbreads de laatste 3 min. op een rooster onder de bakplaat in de oven. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten. Meng de yoghurt met 1 tl limoenrasp, peper en eventueel zout.

Meng de boerenkool met de geraspte peen en het kipgehakt. Serveer met de limoenyoghurt, de flatbreads en een limoenpartje.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip met geroosterde boerenkool, peen en limoenyoghurt

Oost ontmoet west: kip met 'oosterse' kruiden en Nederlandse boerenkool

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig