Stroopwafel-cake
Stroopwafels kun je prima in een cake kwijt. You're welcome!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170°C. Bestuif de ingevette cakevorm met wat bloem. Klop tegen de vorm, zodat je de bloem in een dun en evenredig laagje over de gehele binnenkant verdeelt. Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
Snijd ondertussen de stroopwafels in grove stukken. Zeef de bloem boven het beslag en spatel door. Voeg de stukjes stroopwafel toe en spatel erdoor. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Bak de cake in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 45 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stort de cake op een rooster en laat minstens 1 uur afkoelen.
Stroopwafel-cake
Stroopwafels kun je prima in een cake kwijt. You're welcome!
null personen
365 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170°C. Bestuif de ingevette cakevorm met wat bloem. Klop tegen de vorm, zodat je de bloem in een dun en evenredig laagje over de gehele binnenkant verdeelt. Doe de boter, suiker en het zout in een beslagkom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg een volgend ei toe als het vorige is opgenomen.
Snijd ondertussen de stroopwafels in grove stukken. Zeef de bloem boven het beslag en spatel door. Voeg de stukjes stroopwafel toe en spatel erdoor. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Bak de cake in het midden van de oven goudbruin en gaar. Controleer na ca. 45 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Stort de cake op een rooster en laat minstens 1 uur afkoelen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
215 g tarwebloem
200 g ongezouten roomboter
200 g fijne kristalsuiker
1 mespunt zout
4 middelgrote scharreleieren
6 stroopwafels
Dit heb je nodig
cakevorm (30 cm, ingevet)
zeef
satéprikker