Vegan pavlova met vlierbloesemsiroop
Lekker zomers taartje: pavlova met een vleugje vlierbloesem. Helemaal vegan door het gebruik van aquafaba.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop het kikkererwtenvocht met een 1/2 el citroensap (per 8 personen) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk de poedersuiker en het citroenrasp toe en klop alles tot stijve pieken. Het eiwit moet zo stijf zijn, dat je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en teken hierop met een potlood 2 cirkels van Ø 20 cm (met behulp van een bord bijvoorbeeld). Keer het bakpapier om en verdeel het eiwitschuim met een spatel binnen de cirkels. Strijk het eiwit niet te glad; het schuim zet uit in de oven, dus zorg dat je binnen de lijnen blijft om de schuimlagen straks goed te laten passen.
Bak de eiwitcirkels ca. 2 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringuecirkels in een dichte oven 30 min. afkoelen. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen, dit duurt ca. 30 min.
Klop vlak voor het serveren de cuisine soja samen met de vliesbloesemsiroop stijf. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ⅓ in plakjes. Haal de blaadjes van de takjes munt, snijd 2 blaadjes in dunne reepjes. Bewaar de rest voor garnering.
Leg één meringuecirkel op een serveerschaal en verdeel de helft van de opgeklopte room, de plakjes aardbei en reepjes munt over. Leg daar de andere meringuecirkel op en verdeel de rest van de slagroom erover. Verdeel daar de hele aardbeien en hele blaadjes munt over.
Vegan pavlova met vlierbloesemsiroop
Lekker zomers taartje: pavlova met een vleugje vlierbloesem. Helemaal vegan door het gebruik van aquafaba.
nagerecht
null personen
145 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
120 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop het kikkererwtenvocht met een 1/2 el citroensap (per 8 personen) in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een keukenmachine, en anders met de handmixer. Voeg geleidelijk de poedersuiker en het citroenrasp toe en klop alles tot stijve pieken. Het eiwit moet zo stijf zijn, dat je de kom omgekeerd kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en teken hierop met een potlood 2 cirkels van Ø 20 cm (met behulp van een bord bijvoorbeeld). Keer het bakpapier om en verdeel het eiwitschuim met een spatel binnen de cirkels. Strijk het eiwit niet te glad; het schuim zet uit in de oven, dus zorg dat je binnen de lijnen blijft om de schuimlagen straks goed te laten passen.
Bak de eiwitcirkels ca. 2 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringuecirkels in een dichte oven 30 min. afkoelen. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen, dit duurt ca. 30 min.
Klop vlak voor het serveren de cuisine soja samen met de vliesbloesemsiroop stijf. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ⅓ in plakjes. Haal de blaadjes van de takjes munt, snijd 2 blaadjes in dunne reepjes. Bewaar de rest voor garnering.
Leg één meringuecirkel op een serveerschaal en verdeel de helft van de opgeklopte room, de plakjes aardbei en reepjes munt over. Leg daar de andere meringuecirkel op en verdeel de rest van de slagroom erover. Verdeel daar de hele aardbeien en hele blaadjes munt over.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
350 g biologische kikkererwten in pot
125 g poedersuiker
150 g cuisine soja op te kloppen
50 ml vlierbloesemsiroop
500 g aardbeien
3 takjes verse munt
Dit heb je nodig
rasp
keukenmachine of handmixer
bakpapier