Yaki udon
Yaki udon betekent gebakken udon in het Japans. Het gerecht is altijd op basis van udonnoedels, groente, vlees-, vis-, of vervanger.
Aan de slag
Halveer de uien en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de kool in repen van 1½ cm. Schil de winterpeen en snijd in de breedte in stukken van 4 cm, vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm en die plakken weer in dunne reepjes (julienne). Snijd de shiitake in plakken van een ½ cm en de bosuitjes in stukken van 4 cm.
Zet alvast de saus klaar: meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.
Verhit een grote wok zonder olie of boter op hoog vuur. Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig. Voeg de ui, kool, winterpeen, shiitake en bosui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels toe en roerbak 1 min. Schep de saus erdoor en roerbak nog 1 min.
Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes. Serveer de noedels met de gesneden gember.
Yaki udon
Yaki udon betekent gebakken udon in het Japans. Het gerecht is altijd op basis van udonnoedels, groente, vlees-, vis-, of vervanger.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de uien en snijd de helften in de lengte in plakken van een ½ cm dik. Snijd de kool in repen van 1½ cm. Schil de winterpeen en snijd in de breedte in stukken van 4 cm, vervolgens in de lengte in plakken van een ½ cm en die plakken weer in dunne reepjes (julienne). Snijd de shiitake in plakken van een ½ cm en de bosuitjes in stukken van 4 cm.
Zet alvast de saus klaar: meng de sake met de sojasaus, oestersaus, sesamolie en suiker.
Verhit een grote wok zonder olie of boter op hoog vuur. Roerbak de spekjes in 3 min. knapperig. Voeg de ui, kool, winterpeen, shiitake en bosui toe en roerbak nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de noedels toe en roerbak 1 min. Schep de saus erdoor en roerbak nog 1 min.
Snijd de ingelegde gember in flinterdunne reepjes. Serveer de noedels met de gesneden gember.
combinatietip:
achtergrondinfo:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
300 g witte kool
200 g winterpeen
100 g shiitake
6 bosuitjes
2 el cooking sake
2 el sojasaus
1 el oestersaus
2 el sesamolie
1 el kristalsuiker
200 g gerookte spekreepjes
600 g udon thick noodles
35 g ingelegde gember