Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen
Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met tartaargehakt en winterpeen.
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen, knoflook, ui en paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tartaar toe en bak in 3 min. goudbruin en rul.
Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
ook de sperziebonen 4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de rucola en breng op smaak met peper. Serveer de tartaar-tomatensaus met de zilvervliesrijst en sperziebonen.
Gehakt-tomatensaus met zilvervliesrijst en sperziebonen
Tomatensaus doet het altijd goed. Zeker deze variant met tartaargehakt en winterpeen.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de winterpeen, knoflook, ui en paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tartaar toe en bak in 3 min. goudbruin en rul.
Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer regelmatig. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
ook de sperziebonen 4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Meng met de rucola en breng op smaak met peper. Serveer de tartaar-tomatensaus met de zilvervliesrijst en sperziebonen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g winterpeen
2 tenen AH knoflook voordeel
1 middelgrote ui
2 el milde olijfolie
2 tl AH gemalen paprikapoeder mild
300 g rundertartaartjes
800 g tomatenblokjes in blik
100 ml kraanwater
300 g zilvervliesrijst
400 g diepvries gebroken sperziebonen
42½ g rucola