Kabeljauw uit de oven met venkel en broccolirijst
Gezond uit de oven: serveer een frisse knoflookyoghurt bij de kabeljauw uit de oven en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Meng de venkel en paprika met 1 el van de shoarmakruiden (per 4 personen) en de helft van de olie.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Dep ondertussen de vis droog. Meng de rest van de shoarmakruiden met ¾ van de rest van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de kabeljauw rondom met het kruidenmengsel.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven, schep de groente om en leg de kabeljauw in het midden van de bakplaat. Bak nog ca. 10 min.
Pers ondertussen de knoflook. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in parten.
Meng de knoflook met het citroensap en de Griekse yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de broccolirijst en peper al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur.
Schep de broccolirijst om met de ovengroente en verdeel samen met de vis over borden. Serveer met de knoflookyoghurt en een partje citroen.
Kabeljauw uit de oven met venkel en broccolirijst
Gezond uit de oven: serveer een frisse knoflookyoghurt bij de kabeljauw uit de oven en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel.
hoofdgerecht
null personen
345 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, halveer en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne parten van een ½ cm.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
Meng de venkel en paprika met 1 el van de shoarmakruiden (per 4 personen) en de helft van de olie.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Dep ondertussen de vis droog. Meng de rest van de shoarmakruiden met ¾ van de rest van de olie, peper en eventueel zout en bestrijk de kabeljauw rondom met het kruidenmengsel.
Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven, schep de groente om en leg de kabeljauw in het midden van de bakplaat. Bak nog ca. 10 min.
Pers ondertussen de knoflook. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in parten.
Meng de knoflook met het citroensap en de Griekse yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de broccolirijst en peper al omscheppend 5 min. op middelhoog vuur.
Schep de broccolirijst om met de ovengroente en verdeel samen met de vis over borden. Serveer met de knoflookyoghurt en een partje citroen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 groene paprika's
2½ el Euroma Turkse shoarmakruiden
4 el milde olijfolie
520 g verse kabeljauwhaasjes
1 teen knoflook
1 citroen
200 g Griekse yoghurt 0%
400 g broccolirijst
Dit heb je nodig
bakpapier
hapjespan