Vegan burger met kerriemayo en groentechips van de BBQ
Vegan BBQ? Maak deze vegan burger met kerriemayo & groentechips. Valt zeker in de smaak.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 8 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de rodekool fijn. Doe in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uitjes erover. Snijd de uitjes in kwarten en voeg toe aan de kool. Laat deze pickle staan tot gebruik, maar schep regelmatig om.
Bestrijk de burgers met de olie en gril 8-9 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Schil ondertussen de halve mango, snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in stukken. Doe samen met de kerrie en mayo in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Haal de blaadjes los van het kropje sla. Snijd de broodjes open en beleg elke onderkant met wat sla, wat rodekoolpickle, een burger en de kerrie-mangomayo. Verkruimel er wat groentechips over en dek af met de bovenkanten van de broodjes. Serveer direct met de rest van de pickle en groentechips apart erbij.
Vegan burger met kerriemayo en groentechips van de BBQ
Vegan BBQ? Maak deze vegan burger met kerriemayo & groentechips. Valt zeker in de smaak.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 8 min. af. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de rodekool fijn. Doe in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uitjes erover. Snijd de uitjes in kwarten en voeg toe aan de kool. Laat deze pickle staan tot gebruik, maar schep regelmatig om.
Bestrijk de burgers met de olie en gril 8-9 min. op de barbecue. Keer halverwege.
Schil ondertussen de halve mango, snijd het vruchtvlees eerst van de pit en vervolgens in stukken. Doe samen met de kerrie en mayo in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper.
Haal de blaadjes los van het kropje sla. Snijd de broodjes open en beleg elke onderkant met wat sla, wat rodekoolpickle, een burger en de kerrie-mangomayo. Verkruimel er wat groentechips over en dek af met de bovenkanten van de broodjes. Serveer direct met de rest van de pickle en groentechips apart erbij.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 hamburgerbroodjes
300 g rodekolen
320 g Amsterdamse uien
4 veldbonen burgers
1 el milde olijfolie
½ eetrijpe mango
2 tl kerriepoeder
2 el vegan mayonaise
1 kropje babyromainesla
100 g groentechips zeezout & peper
Dit heb je nodig
barbecue