Rijstsalade met kibbeling en koolsalade
bewaar
bewaar

Rijstsalade met kibbeling en koolsalade

We zijn gek op rijstsalade, want lekker comfy op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook dit bordje!

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

zeer pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de kibbeling volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.

Schil de winterpeen met een dunschiller en rasp grof. Snijd de radijs in plakjes en de bieslook fijn. Snijd de rodekool fijn en meng met de bieslook.

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

Doe het limoenrasp, 1 el limoensap (per 4 personen), de avocado, yoghurt en chilivlokken in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kibbeling, peen, radijs, rodekool, avocadodressing en limoenpartjes in componenten erover.

variatietipLiever vega? Vervang de kibbeling door 400 g gebakken kikkererwten (per 4 personen).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rijstsalade met kibbeling en koolsalade

We zijn gek op rijstsalade, want lekker comfy op de bank kruipen met zo'n grote kom vol lekkers = hemels. Zo ook dit bordje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig