Noedelsoep met kip
Noedels + kip + Jamie Oliver = Jamies noedelsoep met kip.
Aan de slag
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een grote, diepe pan op matig vuur. Snijd elke kipfilet in drie lange repen en wrijf ze in met de rendangboemboe en een snufje zeezout en zwarte peper. Wrijf de koekenpan met een propje keukenpapier in met olijfolie en leg de repen kip erin. Schil de gember, snijd hem in luciferdunne reepjes, strooi de helft over de kip en bak het geheel 5 minuten. Keer regelmatig om, of tot de repen kip donker en krokant zijn – ze moeten net niet zwartgeblakerd zijn.
Strooi de rest van de gember en rendang-boemboe in de diepe pan, giet het water en de bouillontabletten erbij, breng aan de kook. Voeg de kokosmelk en noedels toe. Snijd de maiskolfjes in de lengte doormidden, doe ze erbij, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken. Roer de gemengde groenten er de laatste minuut door, zodat ze net heet zijn, breng de soep op smaak en verdeel hem over warme kommen. Blus de koekenpan af met de rodewijnazijn en verschuif de repen kip om het heerlijk plakkerige aanbaksel op te pikken. Snijd de repen kip doormidden en serveer ze op de noedelsoep.
Noedelsoep met kip
Noedels + kip + Jamie Oliver = Jamies noedelsoep met kip.
hoofdgerecht
null personen
456 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag en een grote, diepe pan op matig vuur. Snijd elke kipfilet in drie lange repen en wrijf ze in met de rendangboemboe en een snufje zeezout en zwarte peper. Wrijf de koekenpan met een propje keukenpapier in met olijfolie en leg de repen kip erin. Schil de gember, snijd hem in luciferdunne reepjes, strooi de helft over de kip en bak het geheel 5 minuten. Keer regelmatig om, of tot de repen kip donker en krokant zijn – ze moeten net niet zwartgeblakerd zijn.
Strooi de rest van de gember en rendang-boemboe in de diepe pan, giet het water en de bouillontabletten erbij, breng aan de kook. Voeg de kokosmelk en noedels toe. Snijd de maiskolfjes in de lengte doormidden, doe ze erbij, leg een deksel op de pan en laat 5 minuten koken. Roer de gemengde groenten er de laatste minuut door, zodat ze net heet zijn, breng de soep op smaak en verdeel hem over warme kommen. Blus de koekenpan af met de rodewijnazijn en verschuif de repen kip om het heerlijk plakkerige aanbaksel op te pikken. Snijd de repen kip doormidden en serveer ze op de noedelsoep.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g kipfilets
3 el boemboe rendang
½ el olijfolie mild
10 cm verse gemberwortel
1 l water
2 kippenbouillontabletten
400 ml kokosmelk light
200 g volkorennoedels
160 g babymaiskolfjes
320 g roerbakgroente
1 el rodewijnazijn