Spitskoolsoep met prosciutto-cappelletti
bewaar
bewaar

Spitskoolsoep met prosciutto-cappelletti

Bij spitskool denk jij voortaan alleen nog maar aan deze soep met gevulde pasta: makkelijke maaltijd al in een half uur klaar!

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Doe de aardappel samen met het water en de bouillonblokjes in een soeppan en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de spitskool en het komijnzaad toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het water toe, leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.

Kook ondertussen de cappelletti volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de bieslook fijn.

Stamp de aardappel in de bouillon met een pureestamper grof. Voeg de groente en perline toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over diepe kommen en bestrooi met de bieslook.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spitskoolsoep met prosciutto-cappelletti

Bij spitskool denk jij voortaan alleen nog maar aan deze soep met gevulde pasta: makkelijke maaltijd al in een half uur klaar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig