Rösti's van rode biet met gebakken feta en avocadosalsa
Rosti's met een twist én een mooie kleur door de rode biet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bieten en verwijder de steelaanzet. Schil de aardappel. Rasp de rode bieten, de aardappel en de helft van de uien grof (draag eventueel plastic handschoenen tegen het verkleuren van je handen). Leg in een vergiet en duw zoveel mogelijk vocht eruit.
Klop het ei los in een grote kom, meng met de biet, aardappel, bloem, ui, de helft van het komijnzaad en de helft van de sesamolie. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met je handen de rösti’s naar het gewenst aantal personen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 30 min. knapperig en gaar.
Bestrooi ondertussen de feta met de rest van het komijnzaad en peper en leg na 15 min. baktijd naast de rösti’s op de bakplaat. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie.
Boen ondertussen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snipper de andere rode ui. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes van 3 mm. Meng met het limoensap en -rasp, de rest van de sesamolie en de rest van de olijfolie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rösti’s op een schaal, met de feta en de salsa erbij.
Rösti's van rode biet met gebakken feta en avocadosalsa
Rosti's met een twist én een mooie kleur door de rode biet.
bijgerecht
null personen
470 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de bieten en verwijder de steelaanzet. Schil de aardappel. Rasp de rode bieten, de aardappel en de helft van de uien grof (draag eventueel plastic handschoenen tegen het verkleuren van je handen). Leg in een vergiet en duw zoveel mogelijk vocht eruit.
Klop het ei los in een grote kom, meng met de biet, aardappel, bloem, ui, de helft van het komijnzaad en de helft van de sesamolie. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met je handen de rösti’s naar het gewenst aantal personen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in ca. 30 min. knapperig en gaar.
Bestrooi ondertussen de feta met de rest van het komijnzaad en peper en leg na 15 min. baktijd naast de rösti’s op de bakplaat. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie.
Boen ondertussen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Snipper de andere rode ui. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes van 3 mm. Meng met het limoensap en -rasp, de rest van de sesamolie en de rest van de olijfolie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de rösti’s op een schaal, met de feta en de salsa erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 rode bieten
1 vastkokende aardappel
2 kleine rode uien
1 middelgroot ei
1 el tarwebloem
2 tl gemalen komijnzaad
2 el sesamolie
200 g feta 43+
3 el milde olijfolie
1 limoen
1 avocado
Dit heb je nodig
grove rasp
bakpapier