Glutenvrije granola-pancakes met aardbeien en basilicum
Glutenvrije granola in je pancakes? Why not! Aardbeien en basilicum erbij en je hebt een fancy glutenvrij ontbijtje.
Aan de slag
Smelt ⅖ van de boter in een steelpan op laag vuur. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder boven een ruime kom en klop de gesmolten boter, de karnemelk, het zout en het ei met een garde erdoor. Spatel 125 g granola (per 12 stuks) door het beslag.
Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pancakes 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer na 3 min. als het beslag bijna gestold is. Neem uit de pan, houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes (per 12 stuks).
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien, snijd in vieren en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de pancakes over borden. Schep de aardbeien erop, verdeel de honing erover en bestrooi met de rest van de granola en het basilicum.
Glutenvrije granola-pancakes met aardbeien en basilicum
Glutenvrije granola in je pancakes? Why not! Aardbeien en basilicum erbij en je hebt een fancy glutenvrij ontbijtje.
null porties
215 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Smelt ⅖ van de boter in een steelpan op laag vuur. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder boven een ruime kom en klop de gesmolten boter, de karnemelk, het zout en het ei met een garde erdoor. Spatel 125 g granola (per 12 stuks) door het beslag.
Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pancakes 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer na 3 min. als het beslag bijna gestold is. Neem uit de pan, houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes (per 12 stuks).
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien, snijd in vieren en snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de pancakes over borden. Schep de aardbeien erop, verdeel de honing erover en bestrooi met de rest van de granola en het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
250 g AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
350 ml karnemelk
1 mespunt zout
1 middelgroot ei
200 g Eat Natural super granola gluten free boekweit
250 g verse aardbeien
5 g verse basilicum
2 el honing