Hasselback aardappelspies van de BBQ
Hasselback aardappel BBQ-style: snijd ze in, vul ze met knoflook, prik ze op 'n stokje en grillen maar!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers minimaal 30 min. in water. Boen de aardappelen schoon. Rijg ze per 2 in de lengte aan de prikkers (steek ze iets onder het midden in de aardappelen). Snijd de aardappelen om de 4 mm in tot aan de prikker. Snijd de knoflook in plakjes en steek in de inkepingen.
Besprenkel de aardappelen met de olie en bestrooi met het zeezout. Houd de inkepingen ondertussen een beetje open met een vork zodat de olie en het zout erin komen.
Rooster de aardappelspiesen op de grillschaal in ca. 45 min. op de barbecue gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Bestrooi de spiesen met de bieslook en wat peper.
Hasselback aardappelspies van de BBQ
Instructievideo - 00:27 min.
Hasselback aardappelspies van de BBQ
Hasselback aardappel BBQ-style: snijd ze in, vul ze met knoflook, prik ze op 'n stokje en grillen maar!
bijgerecht
null personen
265 kcal
55 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers minimaal 30 min. in water. Boen de aardappelen schoon. Rijg ze per 2 in de lengte aan de prikkers (steek ze iets onder het midden in de aardappelen). Snijd de aardappelen om de 4 mm in tot aan de prikker. Snijd de knoflook in plakjes en steek in de inkepingen.
Besprenkel de aardappelen met de olie en bestrooi met het zeezout. Houd de inkepingen ondertussen een beetje open met een vork zodat de olie en het zout erin komen.
Rooster de aardappelspiesen op de grillschaal in ca. 45 min. op de barbecue gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Bestrooi de spiesen met de bieslook en wat peper.
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
8 biologische iets kruimige aardappelen
4 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1 tl zeezout
12½ g verse bieslook
Dit heb je nodig
houten satéprikkers
barbecue
aluminium grillschaal (wegwerp, 16 x 26 cm)