Orecchiette met spinazie en kruiden
Is pasta pesto ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orecchiette met kruidenpesto en spinazie.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten 4 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas.
Doe de tenen knoflook, ⅚ van de olie, de helft van de pijnboompitten, het citroensap en -rasp, de helft van de kaas, de helft van de dille, het basilicum en de munt in de keukenmachine en meng tot een gladde pesto.
Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan. Voeg de spinazie er in delen aan toe en laat 3-4 min. slinken. Meng de helft van de spinazie door de pesto in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de orecchiette en de pesto in de pan bij de rest van de spinazie, haal van het vuur en laat 1 min. doorwarmen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de dille grof. Strooi dit samen met de rest van de pijnboompitten en de rest van de Parmezaanse kaas over de orecchiette.
Orecchiette met spinazie en kruiden
Is pasta pesto ook jouw lievelings? Probeer dan eens deze orecchiette met kruidenpesto en spinazie.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pijnboompitten 4 min. tot goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de Parmezaanse kaas.
Doe de tenen knoflook, ⅚ van de olie, de helft van de pijnboompitten, het citroensap en -rasp, de helft van de kaas, de helft van de dille, het basilicum en de munt in de keukenmachine en meng tot een gladde pesto.
Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een ruime pan. Voeg de spinazie er in delen aan toe en laat 3-4 min. slinken. Meng de helft van de spinazie door de pesto in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de orecchiette en de pesto in de pan bij de rest van de spinazie, haal van het vuur en laat 1 min. doorwarmen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de rest van de dille grof. Strooi dit samen met de rest van de pijnboompitten en de rest van de Parmezaanse kaas over de orecchiette.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
40 g pijnboompitten
1 citroen
80 g Parmezaanse kaas
2 tenen knoflook
180 ml extra vierge olijfolie
15 g verse dille
15 g verse basilicum
7½ g verse munt
300 g orecchiette pasta
600 g verse spinazie
Dit heb je nodig
keukenmachine