Linzenstoof met yoghurt en geroosterd brood
Deze vegetarische linzenstoof zit vol groenten, lekker gezond!
Aan de slag
Snijd de tomaten in 8 stukken. Rasp de knoflook. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en fruit 3 min. Voeg de ras el hanout, tomaat en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat in 4-5 min. slinken.
Rooster ondertussen het volkorenbrood in de broodrooster. Pers het sap van de citroen uit en meng in een kom met de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de takjes van de selderij fijn en de bladeren grof.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en de gesneden takjes van de selderij toe aan de spinazie en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de linzenstoof in diepe borden, verdeel de yoghurtsaus en de selderijblaadjes erover. Serveer met het geroosterde brood.
Linzenstoof met yoghurt en geroosterd brood
Deze vegetarische linzenstoof zit vol groenten, lekker gezond!
hoofdgerecht
null personen
375 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaten in 8 stukken. Rasp de knoflook. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en fruit 3 min. Voeg de ras el hanout, tomaat en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat in 4-5 min. slinken.
Rooster ondertussen het volkorenbrood in de broodrooster. Pers het sap van de citroen uit en meng in een kom met de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de takjes van de selderij fijn en de bladeren grof.
Doe de linzen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen en de gesneden takjes van de selderij toe aan de spinazie en warm 2 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de linzenstoof in diepe borden, verdeel de yoghurtsaus en de selderijblaadjes erover. Serveer met het geroosterde brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 romatomaten
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
2 tl ras el hanout
600 g verse spinazie
4 sneetjes volkorenbrood
½ citroen
200 g yoghurt Griekse stijl 0%
20 g verse selderij
800 g linzen in blik
Dit heb je nodig
broodrooster