Yorkshire pudding
Het geheim van goede Yorkshire pudding is om het vet in de vorm gloeiend heet te laten worden. Vervolgens het beslag erin te schenken en onmiddellijk de vorm weer terug de hete oven in te zetten, waardoor je een knapperige, goed gerezen pudding krijgt.
Aan de slag
Vet de muffinvorm in met de olie. Verwarm de oven met daarin de ingevette muffinvorm voor op 220 °C.
Zeef de bloem in een kom en klop de eieren erdoor tot een beslag. Voeg al roerend met een garde de melk toe tot een glad beslag. Bestrooi met peper en zout.
Haal de muffinvorm uit de oven en schenk het beslag voorzichtig en gelijkmatig in de muffinvorm. Bak ca 15 min. tot de pudding gerezen en goudbruin is.
Open de oven niet. Serveer direct.
Yorkshire pudding
Het geheim van goede Yorkshire pudding is om het vet in de vorm gloeiend heet te laten worden. Vervolgens het beslag erin te schenken en onmiddellijk de vorm weer terug de hete oven in te zetten, waardoor je een knapperige, goed gerezen pudding krijgt.
null personen
100 kcal
5 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Vet de muffinvorm in met de olie. Verwarm de oven met daarin de ingevette muffinvorm voor op 220 °C.
Zeef de bloem in een kom en klop de eieren erdoor tot een beslag. Voeg al roerend met een garde de melk toe tot een glad beslag. Bestrooi met peper en zout.
Haal de muffinvorm uit de oven en schenk het beslag voorzichtig en gelijkmatig in de muffinvorm. Bak ca 15 min. tot de pudding gerezen en goudbruin is.
Open de oven niet. Serveer direct.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
140 g tarwebloem
4 middelgrote eieren
200 ml volle melk
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
zeef