Carpaccio dressing
Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio en bellini.
Aan de slag
Maak de mayonaise: splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Pers de halve citroen uit. Doe de eidooier, 1 el citroensap, het zout en de mosterd in de hoge beker. Klop met de staafmixer tot een gladde saus. Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe tot je een dikke, lobbige mayonaise hebt.
Meng de mayonaise met 1 el citroensap (per 10 porties), de melk en worcestershiresauce. Besprenkel de dressing over de carpaccio.
Carpaccio dressing
Deze carpacciodressing is geïnspireerd op het recept van Giuseppe Cipriani, toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië en de bedenker van de inmiddels wereldberoemde carpaccio en bellini.
null porties
175 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Maak de mayonaise: splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Pers de halve citroen uit. Doe de eidooier, 1 el citroensap, het zout en de mosterd in de hoge beker. Klop met de staafmixer tot een gladde saus. Blijf mixen en voeg in een dunne straal de olie toe tot je een dikke, lobbige mayonaise hebt.
Meng de mayonaise met 1 el citroensap (per 10 porties), de melk en worcestershiresauce. Besprenkel de dressing over de carpaccio.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot ei
1 citroen
½ tl zout
1½ tl dijonmosterd
200 ml zonnebloemolie
2 el volle melk
2 tl worcestershiresauce
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker