Aardappelkoekjes met paddenstoelen
Gebruik aardappelpuree als basis en vul met de lekkerste paddenstoelen. Heerlijk als bijgerecht.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in ruim water met zout in 15 min. gaar. Pureer in een grote kom met een pureestamper of pureeknijper tot fijne puree. Laat afkoelen tot gebruik.
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Neem de kruiden uit de bakjes paddenstoelen. Ris de blaadjes van de tijm en snijd de oregano fijn.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, knoflook, tijm en oregano toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Blus na 4 min. af met de azijn. Neem van het vuur, meng de peterselie erdoor en laat staan tot gebruik.
Rasp de kaas fijn. Meng de bloem, eieren, de helft van de kaas, peper en eventueel zout door de aardappelpuree. Kneed de puree tot een grote deegbal. Bestuif het werkblad met flink wat bloem. Rol het deeg uit tot een grote plak van 40x40 cm. Steek met de steker rondjes uit het deeg. Rol het overige deeg opnieuw uit tot een plak een steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 24 rondjes hebt.
Neem een deegrondje en verdeel er achtereenvolgens 1½ el paddenstoelen en wat van de geraspte kaas over. Laat 1 cm van de rand vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een tweede deegplakje. Druk de randen goed aan, zodat het aardappelkoekje goed gesloten is. Maak zo nog 11 koekjes.
Verhit de olie in 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur. Bak de aardappelkoekjes in 15 min. goudbruin. Keer regelmatig.
Gevulde aardappelpannenkoekjes met paddenstoelen
Instructievideo - 00:55 min.
Aardappelkoekjes met paddenstoelen
Gebruik aardappelpuree als basis en vul met de lekkerste paddenstoelen. Heerlijk als bijgerecht.
bijgerecht
null porties
195 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 cm. Kook in ruim water met zout in 15 min. gaar. Pureer in een grote kom met een pureestamper of pureeknijper tot fijne puree. Laat afkoelen tot gebruik.
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de knoflook en peterselie fijn. Snijd de paddenstoelen grof. Neem de kruiden uit de bakjes paddenstoelen. Ris de blaadjes van de tijm en snijd de oregano fijn.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen, knoflook, tijm en oregano toe en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Blus na 4 min. af met de azijn. Neem van het vuur, meng de peterselie erdoor en laat staan tot gebruik.
Rasp de kaas fijn. Meng de bloem, eieren, de helft van de kaas, peper en eventueel zout door de aardappelpuree. Kneed de puree tot een grote deegbal. Bestuif het werkblad met flink wat bloem. Rol het deeg uit tot een grote plak van 40x40 cm. Steek met de steker rondjes uit het deeg. Rol het overige deeg opnieuw uit tot een plak een steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 24 rondjes hebt.
Neem een deegrondje en verdeel er achtereenvolgens 1½ el paddenstoelen en wat van de geraspte kaas over. Laat 1 cm van de rand vrij. Maak de randen nat met wat water. Dek af met een tweede deegplakje. Druk de randen goed aan, zodat het aardappelkoekje goed gesloten is. Maak zo nog 11 koekjes.
Verhit de olie in 2 grote koekenpannen op middelhoog vuur. Bak de aardappelkoekjes in 15 min. goudbruin. Keer regelmatig.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
750 g iets kruimige aardappelen
1 rode ui
2 tenen knoflook
7½ g verse platte peterselie
400 g paddenstoelen voor pasta
40 g ongezouten roomboter
1 el wittewijnazijn
100 g Pecorino Romano
150 g tarwebloem
2 middelgrote eieren
2 el arachideolie
Dit heb je nodig
deegroller