Rijst met vegaballetjes, boerenkool, knoflook en tomatensaus
Boerenkool anders: niet in de stamp, maar door de rijst. Aanrader!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bol knoflook in de breedte doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de boerenkool over de bakplaat en besprenkel met ⅗ van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de boerenkool en knoflook 20 min. Knijp de knoflook uit de tenen en meng met de geroosterde boerenkool. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische balletjes in 6 min. rondom goudbruin. Voeg de pastasaus toe en warm 3 min. mee. Meng de boerenkool met de rijst en verdeel de balletjes in tomatensaus erover.
Rijst met vegaballetjes, boerenkool, knoflook en tomatensaus
Boerenkool anders: niet in de stamp, maar door de rijst. Aanrader!
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bol knoflook in de breedte doormidden en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de boerenkool over de bakplaat en besprenkel met ⅗ van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de boerenkool en knoflook 20 min. Knijp de knoflook uit de tenen en meng met de geroosterde boerenkool. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische balletjes in 6 min. rondom goudbruin. Voeg de pastasaus toe en warm 3 min. mee. Meng de boerenkool met de rijst en verdeel de balletjes in tomatensaus erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 bol knoflook
600 g verse boerenkool
5 el milde olijfolie
300 g rijst
400 g vegetarische balletjes
450 g verse pastasaus napolitana
Dit heb je nodig
bakpapier