Gevulde champignons
Vul champignons met sjalotten en kruidenricotta, een lekkere frisse tegenhanger voor de aardse paddenstoel.
Aan de slag
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes en bewaar ze. Snijd de steeltjes fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalot in 4 min. glazig. Voeg na 3 min. de knoflook toe. Voeg als de sjalot glazig is de champignonsteeltjes toe en bak 3 min. mee. Haal de pan van het vuur.
Roer de ricotta los in een kom. Snijd de peterselie met steeltjes en al fijn. Snijd de bieslook fijn. Houd van beide kruiden ¼ apart en roer de rest door de ricotta. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de ricotta. Roer het sjalottenmengsel door de ricotta. Proef en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 200 ℃. Vul de champignons met het ricottamengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met panko en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Haal de champignons uit de oven, bestrooi met de overgebleven kruiden en serveer meteen.
Gevulde champignons
Vul champignons met sjalotten en kruidenricotta, een lekkere frisse tegenhanger voor de aardse paddenstoel.
bijgerecht
null personen
290 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes en bewaar ze. Snijd de steeltjes fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de sjalot in 4 min. glazig. Voeg na 3 min. de knoflook toe. Voeg als de sjalot glazig is de champignonsteeltjes toe en bak 3 min. mee. Haal de pan van het vuur.
Roer de ricotta los in een kom. Snijd de peterselie met steeltjes en al fijn. Snijd de bieslook fijn. Houd van beide kruiden ¼ apart en roer de rest door de ricotta. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de ricotta. Roer het sjalottenmengsel door de ricotta. Proef en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 200 ℃. Vul de champignons met het ricottamengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze met panko en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.
Haal de champignons uit de oven, bestrooi met de overgebleven kruiden en serveer meteen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
12 grote champignons
2 sjalotten
1 teen knoflook
4 el milde olijfolie
250 g ricotta
7½ g verse platte peterselie
12½ g verse bieslook
1 citroen
½ tl zout
¼ tl versgemalen zwarte peper
5 el panko
Dit heb je nodig
bakpapier