Aardbeien romanoff
bewaar
bewaar

Aardbeien romanoff

Van aardbeien Romanoff bestaan verschillende versies. Het oorspronkelijke recept werd geschreven door chef Auguste Escoffier en bestond uit in Grand Marnier gemacereerde aardbeien met een mix van zacht vanilleijs en slagroom.

15 min. bereiden / 15 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Haal het ijs uit de vriezer zodat het wat zachter kan worden.

Halveer de aardbeien en meng ze met ⅗ van de poedersuiker en de Grand Marnier. Laat tenminste 15 min. staan. Giet af en bewaar het vocht. Klop de slagroom met de rest van de poedersuiker in ca. 5 min. bijna stijf met de mixer.

Pureer ⅓ van de gemacareerde aardbeien met het bewaarde vocht tot een saus (coulis). Verdeel het ijs, de slagroom, aardbeien en aardbeiencoulis over 4 kommetjes.

bereidingstipJe kunt het ijs en de slagroom ook van tevoren met elkaar mengen. Zorg dan dat het ijs al vrij zacht is, en serveer meteen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeien romanoff

Van aardbeien Romanoff bestaan verschillende versies. Het oorspronkelijke recept werd geschreven door chef Auguste Escoffier en bestond uit in Grand Marnier gemacereerde aardbeien met een mix van zacht vanilleijs en slagroom.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig