Amandelspijs maken
In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.
Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.
Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.
Amandelspijs maken
Instructievideo - 01:03 min.
Amandelspijs maken
In gevulde speculaas, een banketstaaf, kerstbrood of paasstol: amandelspijs is het middelpunt en smaakt nóg lekkerder zelfgemaakt.
null porties
530 kcal
5 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Maal in een keukenmachine de amandelen tot fijn meel.
Voeg de suiker, het ei en 1 tl citroenrasp toe en pulseer tot alles goed gemengd is en het mengsel zich tot een bal vormt.
Wikkel de bal amandelspijs in vershoudfolie en leg min. 8 uur in de koelkast.
algemeen:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
150 g blanke amandelen
150 g fijne kristalsuiker
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie