Rode-linzensoep met paprika-muntolie
Linzensoep? Die maak je voortaan af met paprika-muntolie!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de winterpeen en de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de gesneden peen, aardappel en paprika toe.
Doe de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Voeg de linzen toe. Voeg het water toe en breng aan de kook.
Laat de soep circa 25 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper, de helft van de paprikapoeder en eventueel zout.
Verwarm ondertussen in een steelpan de rest van de olijfolie met de rest van de paprikapoeder en de munt op heel laag vuur 3 minuten tot alle smaken goed zijn ingetrokken. Het mag niet aanbranden.
Pers de halve citroen uit. Pureer de soep met de staafmixer en schep in diepe kommen. Besprenkel met de warme paprika-muntolie en het citroensap en bestrooi met wat zwarte peper.
Rode-linzensoep met paprika-muntolie
Linzensoep? Die maak je voortaan af met paprika-muntolie!
voorgerecht
null personen
385 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de winterpeen en de aardappelen en snijd in blokjes van een ½ cm. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de gesneden peen, aardappel en paprika toe.
Doe de linzen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Voeg de linzen toe. Voeg het water toe en breng aan de kook.
Laat de soep circa 25 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper, de helft van de paprikapoeder en eventueel zout.
Verwarm ondertussen in een steelpan de rest van de olijfolie met de rest van de paprikapoeder en de munt op heel laag vuur 3 minuten tot alle smaken goed zijn ingetrokken. Het mag niet aanbranden.
Pers de halve citroen uit. Pureer de soep met de staafmixer en schep in diepe kommen. Besprenkel met de warme paprika-muntolie en het citroensap en bestrooi met wat zwarte peper.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
200 g winterpenen
200 g iets kruimige aardappelen
1 rode paprika
4 el milde olijfolie
200 g gedroogde rode linzen
1¼ l water
4 tl paprikapoeder
2 tl gedroogde munt
½ citroen
Dit heb je nodig
staafmixer