Goedgevulde vegan pastasalade
Kom maar door, zon! Deze pastasalade is vegan en zit vol zonnige toppers: doperwten, basilicum, rode peper, hazelnoten en baby romaine.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de doperwten 3 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de farfalle. Giet af en laat uitlekken
Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen. Snijd knoflook en peterselie fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de steeltjes fijn. Snijd de peper in dunne ringen.
Verhit de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de sjalot, knoflook, peterselie, basilicumsteeltjes en rode peper in 15 min. gaar en zacht. Schep regelmatig om.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak ze grof en laat afkoelen op een bord.
Snijd de dille fijn. Snijd de onderkant van de stronkjes romaine en snijd de sla in repen van ca. 2 cm. Roer de dille, romaine, basilicumblaadjes en gebakken sjalot door de pasta en breng op smaak met peper en zout.
Schep de pastasalade op een grote schaal, bestrooi met de hazelnoten en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Goedgevulde vegan pastasalade
Kom maar door, zon! Deze pastasalade is vegan en zit vol zonnige toppers: doperwten, basilicum, rode peper, hazelnoten en baby romaine.
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de doperwten 3 min. voor het einde van de kooktijd toe aan de farfalle. Giet af en laat uitlekken
Snijd ondertussen de sjalot in dunne halve ringen. Snijd knoflook en peterselie fijn. Pluk de blaadjes van het basilicum en snijd de steeltjes fijn. Snijd de peper in dunne ringen.
Verhit de milde olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de sjalot, knoflook, peterselie, basilicumsteeltjes en rode peper in 15 min. gaar en zacht. Schep regelmatig om.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Hak ze grof en laat afkoelen op een bord.
Snijd de dille fijn. Snijd de onderkant van de stronkjes romaine en snijd de sla in repen van ca. 2 cm. Roer de dille, romaine, basilicumblaadjes en gebakken sjalot door de pasta en breng op smaak met peper en zout.
Schep de pastasalade op een grote schaal, bestrooi met de hazelnoten en besprenkel met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g farfalle
400 g verse doperwten
5 sjalotten
3 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
15 g verse basilicum
1 rode peper
3 el olijfolie mild
60 g hazelnoten
15 g verse dille
2 kroppen babyromainesla
3 el olijfolie extra vierge