Plaattaart met groene asperges en blauwaderkaas
Deze plaattaart is een plaatje met prachtige asperges en een frisse bleekselderij-salade on the side.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ca. 1 cm van de onderkanten van de asperges. Snijd de rode ui in parten. Verdeel de uiparten en asperges over een bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en schep om. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de tweede bakplaat. Snijd rondom lichtjes een rand in van ca. 2 cm breed. Prik het deel binnen de rand een aantal keer in met een vork. Bak de ui en asperges op de richel boven het midden van de oven en het bladerdeeg op de richel onder het midden van de oven ca. 10 min.
Pureer ondertussen in de hoge beker van de staafmixer de eieren met de gorgonzola, crème fraîche en dragon glad.
Haal de bakplaten uit de oven. Druk het gerezen bladerdeeg binnen de randen plat en schenk het eimengsel erop. Leg hierop in een mooi patroon de geroosterde asperges en ui. Bak de taart 25-30 min. net onder het midden van de oven.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. Bestrooi de bleekselderij met de walnoten. Haal de plaattaart uit de oven en snijd in stukken. Serveer samen met de bleekselderijsalade.
Plaattaart met groene asperges en blauwaderkaas
Deze plaattaart is een plaatje met prachtige asperges en een frisse bleekselderij-salade on the side.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ca. 1 cm van de onderkanten van de asperges. Snijd de rode ui in parten. Verdeel de uiparten en asperges over een bakplaat. Besprenkel met de olie, bestrooi met peper en schep om. Verdeel gelijkmatig over de bakplaat.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de tweede bakplaat. Snijd rondom lichtjes een rand in van ca. 2 cm breed. Prik het deel binnen de rand een aantal keer in met een vork. Bak de ui en asperges op de richel boven het midden van de oven en het bladerdeeg op de richel onder het midden van de oven ca. 10 min.
Pureer ondertussen in de hoge beker van de staafmixer de eieren met de gorgonzola, crème fraîche en dragon glad.
Haal de bakplaten uit de oven. Druk het gerezen bladerdeeg binnen de randen plat en schenk het eimengsel erop. Leg hierop in een mooi patroon de geroosterde asperges en ui. Bak de taart 25-30 min. net onder het midden van de oven.
Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes. Rooster de walnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. Bestrooi de bleekselderij met de walnoten. Haal de plaattaart uit de oven en snijd in stukken. Serveer samen met de bleekselderijsalade.
bereidingstip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g verse groene asperges
1 rode ui
2 el milde olijfolie
270 g vers bladerdeeg
3 middelgrote eieren
100 g gorgonzola dolce
125 g crème fraîche
1 tl gedroogde dragon
400 g bleekselderij
30 g walnoten
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker