Aubergines van de barbecue met miso-honingmarinade
bewaar
bewaar

Aubergines van de barbecue met miso-honingmarinade

Gemarineerd en gegaard op de BBQ worden deze aubergines lekker zacht een vleesachtig.

20 min. bereiden / 20 min. wachten

licht pittig

10 ingrediënten

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in de lengte in kwarten, laat het steeltje eraan. Roer in een ruime kom de sojasaus, miso, honing, mirin en olie door elkaar. Schep de aubergines door de marinade en laat 20 min. marineren in de koelkast.

Rooster ondertussen het sesamzaad 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

Gril de aubergines in 10-12 min. op directe hitte op de barbecue, tot ze heel zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Keer regelmatig. Bestrijk halverwege met wat van de marinade.

Snijd ondertussen de bosuitjes in ringen en de koriander grof. Verdeel de aubergines over een schaal en bestrooi met de bosui, koriander, chilivlokken en het geroosterde sesamzaad.

bereidingstipJe kunt de aubergines ook grillen in een grillpan. Doe dat op dezelfde manier als op de barbecue: 10-12 min. en keer regelmatig.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aubergines van de barbecue met miso-honingmarinade

Gemarineerd en gegaard op de BBQ worden deze aubergines lekker zacht een vleesachtig.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig