Salade met gegratineerde geitenkaas, bramen en hazelnoten
Het perfecte plaatje: deze salade met gegratineerde geitenkaas, bramen en tuinbonen knalt van je bord af!
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor op 230 C. Kook de tuinbonen 5 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Dop de uitgelekte tuinbonen door het buitenste, lichtgroene velletje er met je vingers af te halen. Je houdt nu alleen de felgroene boontjes over. De velletjes gebruik je niet.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Hou een paar mooie blaadjes apart om te garneren en snijd de rest in dunne reepjes. Pureer ⅖ van de bramen met de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd met de staafmixer in een bakje tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel in een vergiet de linzen onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng ze in een kom met de gedopte tuinbonen, basilicumreepjes en de helft van de bramendressing.
Rooster de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en hak ze grof.
Snijd de rollen geitenkaas in plakken van ca. 2 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 1 el van de bramendressing (per 4 personen). Laat de geitenkaas in het midden van de oven in ca. 5 min. gratineren.
Verdeel de veldsla en de linzensalade over 4 borden (per 4 personen). Verdeel de geitenkaasplakjes erover en bestrooi met de hazelnoten. Besprenkel met de rest van de bramen-dressing en garneer met de rest van de bramen en blaadjes basilicum.
Salade met gegratineerde geitenkaas, bramen en hazelnoten
Het perfecte plaatje: deze salade met gegratineerde geitenkaas, bramen en tuinbonen knalt van je bord af!
voorgerecht
null personen
610 kcal
40 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor op 230 C. Kook de tuinbonen 5 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Dop de uitgelekte tuinbonen door het buitenste, lichtgroene velletje er met je vingers af te halen. Je houdt nu alleen de felgroene boontjes over. De velletjes gebruik je niet.
Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Hou een paar mooie blaadjes apart om te garneren en snijd de rest in dunne reepjes. Pureer ⅖ van de bramen met de olijfolie, balsamicoazijn en mosterd met de staafmixer in een bakje tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel in een vergiet de linzen onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng ze in een kom met de gedopte tuinbonen, basilicumreepjes en de helft van de bramendressing.
Rooster de hazelnoten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen en hak ze grof.
Snijd de rollen geitenkaas in plakken van ca. 2 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met 1 el van de bramendressing (per 4 personen). Laat de geitenkaas in het midden van de oven in ca. 5 min. gratineren.
Verdeel de veldsla en de linzensalade over 4 borden (per 4 personen). Verdeel de geitenkaasplakjes erover en bestrooi met de hazelnoten. Besprenkel met de rest van de bramen-dressing en garneer met de rest van de bramen en blaadjes basilicum.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries fijne tuinbonen
15 g verse basilicum
250 g verse bramen
4 el extra vierge olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 tl dijonmosterd
400 g linzen in blik
50 g ongebrande hazelnoten
360 g geitenkaas rollen
85 g veldsla
Dit heb je nodig
staafmixer
bakpapier