Appelmoes
Of je het nou friet of patat noemt, het maakt ons niet uit. Als je er maar zelfgemaakte appelmoes bij eet!
Aan de slag
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in kleine stukjes. Snijd de stemgember fijn.
Breng de appelstukjes met het water, citroensap en de gember aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
Pureer grof met een pureestamper of fijn met een staafmixer. Giet in de glazen pot en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.
Appelmoes
Of je het nou friet of patat noemt, het maakt ons niet uit. Als je er maar zelfgemaakte appelmoes bij eet!
bijgerecht
null porties
150 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in kleine stukjes. Snijd de stemgember fijn.
Breng de appelstukjes met het water, citroensap en de gember aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
Pureer grof met een pureestamper of fijn met een staafmixer. Giet in de glazen pot en laat 1 uur afkoelen of serveer op kamertemperatuur. Zet potten met schroefdeksels op z’n kop tijdens het afkoelen. Zo kan er geen lucht bij komen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg Goudreinette appel
50 g stemgember
75 ml water
1 el citroensap
Dit heb je nodig
pureestamper
glazen pot met deksel (350ml)