Oesters met drie dressings
De zilte smaak van Zeeuwse oesters is al een genot op zich, maar met deze 3 dressings – een frisse, een zurige en een pittige – maken ze elke borrel compleet.
Aan de slag
Maak het ijs fijn door de ijsblokjes tussen 2 handdoeken met de deegroller fijn te slaan. Verdeel het ijs over een grote serveerschaal.
Maak de oesterschelpen open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes (dat je bij de oesters krijgt) in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant voorzichtig los. Verwijder het gruis met het oestermes en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal. Pluk de blaadjes van de peterselie en bestrooi de oesters ermee.
Maak de 3 verschillende dressings. Rodewijnazijndressing: snipper de halve sjalot zo fijn mogelijk. Meng met de rodewijnazijn en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Tabasco-citroendressing: Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers uit. Meng het citroenrasp met het -sap en de tabasco.
Mieriksworteldressing: meng de crème fraîche met de mierikswortel. Breng op smaak met peper.
Serveer de oesters met de drie soorten dressing in kommetjes erbij.
Oesters met drie dressings
De zilte smaak van Zeeuwse oesters is al een genot op zich, maar met deze 3 dressings – een frisse, een zurige en een pittige – maken ze elke borrel compleet.
null personen
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak het ijs fijn door de ijsblokjes tussen 2 handdoeken met de deegroller fijn te slaan. Verdeel het ijs over een grote serveerschaal.
Maak de oesterschelpen open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes (dat je bij de oesters krijgt) in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant voorzichtig los. Verwijder het gruis met het oestermes en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal. Pluk de blaadjes van de peterselie en bestrooi de oesters ermee.
Maak de 3 verschillende dressings. Rodewijnazijndressing: snipper de halve sjalot zo fijn mogelijk. Meng met de rodewijnazijn en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Tabasco-citroendressing: Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers uit. Meng het citroenrasp met het -sap en de tabasco.
Mieriksworteldressing: meng de crème fraîche met de mierikswortel. Breng op smaak met peper.
Serveer de oesters met de drie soorten dressing in kommetjes erbij.
bereidingstip:
wijntip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg ijsblokjes
12 Prins & Dingemanse Oesters creuse
3 g verse platte peterselie
½ sjalot
2 el rodewijnazijn
½ citroen
1 el groene tabasco
2 el crème fraîche
½ el mierikswortel
Dit heb je nodig
deegroller