Johnny cakes
Johnny cakes: gefrituurde broodjes, populair op de Antillen en in de Caraïben. Wordt meestal met kaas of gezouten vis gegeten, maar je lievelingsbeleg mag ook. (Gebaseerd op het recept van Jurino Ignacio, Nederlands-Antilliaanse kookboekenauteur)
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer in de kom van een staande mixer de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar. Schenk er de melk, het water en de boter bij en mix op de middelste stand met de deeghaak in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 20 min. rusten op kamertemperatuur.
Verhit ondertussen de olie in een (frituur)pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Verdeel ondertussen het deeg in 10 porties. Maak van elke portie een balletje en rol het met een deegroller uit tot een cirkel van ca. een ½ cm dik. Frituur de Johnny cakes in delen in ca. 7 min. goudgeel en gaar. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm.
Johnny cakes
Johnny cakes: gefrituurde broodjes, populair op de Antillen en in de Caraïben. Wordt meestal met kaas of gezouten vis gegeten, maar je lievelingsbeleg mag ook. (Gebaseerd op het recept van Jurino Ignacio, Nederlands-Antilliaanse kookboekenauteur)
bijgerecht
null personen
270 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan. Roer in de kom van een staande mixer de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar. Schenk er de melk, het water en de boter bij en mix op de middelste stand met de deeghaak in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 20 min. rusten op kamertemperatuur.
Verhit ondertussen de olie in een (frituur)pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Verdeel ondertussen het deeg in 10 porties. Maak van elke portie een balletje en rol het met een deegroller uit tot een cirkel van ca. een ½ cm dik. Frituur de Johnny cakes in delen in ca. 7 min. goudgeel en gaar. Keer regelmatig. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
40 g ongezouten roomboter
500 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
1½ el kristalsuiker
125 ml halfvolle melk
125 ml water
1 l frituurolie
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
vershoudfolie
frituurpan
keukenthermometer
deegroller