Kokos-limoenrijst met vegetarische balletjes
Fris dankzij de limoen, romig door de kokosmelk: deze rijst wil je overal bij eten. Hier serveren we het met vega-balletjes.
Aan de slag
Breng een pan met het water en de kokosmelk op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze 8 min. Roer regelmatig.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Giet de rijst af en meng het limoenrasp erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak de vegetarische balletjes ca. 4 min. Doe de wokgroente erbij en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg de teriyakisaus toe en meng erdoor.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de balletjes en groente erover.
Kokos-limoenrijst met vegetarische balletjes
Fris dankzij de limoen, romig door de kokosmelk: deze rijst wil je overal bij eten. Hier serveren we het met vega-balletjes.
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met het water en de kokosmelk op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze 8 min. Roer regelmatig.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Giet de rijst af en meng het limoenrasp erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak de vegetarische balletjes ca. 4 min. Doe de wokgroente erbij en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg de teriyakisaus toe en meng erdoor.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de balletjes en groente erover.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 ml water
400 ml kokosmelk
300 g witte rijst
1 limoen
2 el zonnebloemolie
400 g vegetarische balletjes
800 g Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen
150 ml verse woksaus teriyaki