Linzensalade met volkoren flatbread
Of je nu het rijk alleen hebt of een gerecht wilt verrijken: deze kleine blikjes linzen zijn een uitkomst! Een perfecte portie voor een eenpersoonsmaaltijd of als topping van een salade of soep. Hier zijn ze het stralend middelpunt van een salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de platbroden in 8 punten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en schep goed om. Bak ca. 15 min. in de oven en laat afkoelen. Hak ondertussen de amandelen grof.
Spoel ondertussen de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de blaadjes van de munt fijn en doe met de linzen in een kom.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit in een kleine kom. Meng de sumak, het citroensap en -rasp en de rest van de olie tot een dressing. Doe de helft bij de linzen, schep goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de tomaten en radijsjes doormidden. Verwijder de steelaanzet van de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. 1 cm. Snijd de kropjes babyromaine in de breedte in repen van 2 cm. Doe de groente in een grote mengkom met de rest van de dressing en schep goed door.
Verdeel het brood over borden, schep de groente erover en de linzen in het midden. Bestrooi met de amandelen en serveer.
Linzensalade met volkoren flatbread
Of je nu het rijk alleen hebt of een gerecht wilt verrijken: deze kleine blikjes linzen zijn een uitkomst! Een perfecte portie voor een eenpersoonsmaaltijd of als topping van een salade of soep. Hier zijn ze het stralend middelpunt van een salade.
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de platbroden in 8 punten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en schep goed om. Bak ca. 15 min. in de oven en laat afkoelen. Hak ondertussen de amandelen grof.
Spoel ondertussen de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de blaadjes van de munt fijn en doe met de linzen in een kom.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit in een kleine kom. Meng de sumak, het citroensap en -rasp en de rest van de olie tot een dressing. Doe de helft bij de linzen, schep goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de tomaten en radijsjes doormidden. Verwijder de steelaanzet van de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. 1 cm. Snijd de kropjes babyromaine in de breedte in repen van 2 cm. Doe de groente in een grote mengkom met de rest van de dressing en schep goed door.
Verdeel het brood over borden, schep de groente erover en de linzen in het midden. Bestrooi met de amandelen en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
290 g Libanees platbroden volkoren
8 el milde olijfolie
100 g ongezouten geroosterde amandelen
300 g beluga linzen in blik
15 g verse munt
1 citroen
2 tl sumak
200 g snoepgroente tomatenmix
200 g radijsjes
1 oranje paprika
1 komkommer
2 kropjes babyromaine
Dit heb je nodig
bakpapier