Broccolirijst-bowl met zalm en sojabonen
Het geheim van deze bowl? De broccolirijst in versgeperst sinaasappelsap (+ rasp!) koken voor extra smaak!
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Breng het sinaasappelsap met het -rasp aan de kook in een hapjespan en voeg de broccolirijst toe. Laat 3 min. koken tot het sap is verdampt, schep regelmatig om en laat afkoelen.
Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en kook de asperges samen met de edamame bonen 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Doe de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de radijs in kwarten.
Pluk de zalmstukken los in kleine vlokken. Snijd de bieslook fijn en meng de helft erdoor.
Houd 1 el bieslook (per 4 personen) apart en schep de rest door de broccolirijst samen met de olie. Verdeel de rijst over kommen en verdeel de zalm, asperges, edamame, radijs, mais en peen julienne in componenten erover. Bestrooi met de achtergehouden bieslook.
Broccolirijst-bowl met zalm en sojabonen
Het geheim van deze bowl? De broccolirijst in versgeperst sinaasappelsap (+ rasp!) koken voor extra smaak!
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Breng het sinaasappelsap met het -rasp aan de kook in een hapjespan en voeg de broccolirijst toe. Laat 3 min. koken tot het sap is verdampt, schep regelmatig om en laat afkoelen.
Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en kook de asperges samen met de edamame bonen 3 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken.
Doe de mais in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de radijs in kwarten.
Pluk de zalmstukken los in kleine vlokken. Snijd de bieslook fijn en meng de helft erdoor.
Houd 1 el bieslook (per 4 personen) apart en schep de rest door de broccolirijst samen met de olie. Verdeel de rijst over kommen en verdeel de zalm, asperges, edamame, radijs, mais en peen julienne in componenten erover. Bestrooi met de achtergehouden bieslook.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
400 g broccolirijst
350 g verse groene asperges
300 g diepvries edamame bonen
340 g mais in blik
200 g radijsjes
250 g warmgerookte zalmstukken
25 g verse bieslook
2 el extra vierge olijfolie
150 g peen julienne