Bladerdeeghapjes uit de airfryer
bewaar
bewaar

Bladerdeeghapjes uit de airfryer

Bladerdeeg + roquefort + gekarameliseerde uien = feestje in de airfryer!

20 min. bereiden / 35 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Ris ondertussen de blaadjes van het takje tijm en snijd fijn. Snipper de rode ui.

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, azijn en gembersiroop toe en bak nog ca. 3 min. tot het meeste vocht is verdampt. Laat 5 min. afkoelen.

Prak de Roquefort fijn en meng het uimengsel erdoor.

Halveer de plakjes bladerdeeg diagonaal. Leg in het midden van elke driehoek 2 tl van de vulling en vouw dubbel tot een driehoek. Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten plakken, druk de deegranden goed op elkaar met een vork.

Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Bekleed de bodem van het mandje met bakpapier. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooier los en besmeer de bovenkanten van de bladerdeeghapjes ermee.

Leg 5 bladerdeeghapjes in de mand en bak ca. 15 min. Keer halverwege om. Herhaal met de andere bladerdeeghapjes.

variatietipWissel af met de vullingen. Ook lekker is: geraspte manchego met geroosterde paprika, Hollandse garnalen met bosui of serranoham met kappertjes of ansjovis, citroenschil en geblancheerde broccoliroosjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bladerdeeghapjes uit de airfryer

Bladerdeeg + roquefort + gekarameliseerde uien = feestje in de airfryer!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig