Bladerdeeghapjes uit de airfryer
Bladerdeeg + roquefort + gekarameliseerde uien = feestje in de airfryer!
Aan de slag
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Ris ondertussen de blaadjes van het takje tijm en snijd fijn. Snipper de rode ui.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, azijn en gembersiroop toe en bak nog ca. 3 min. tot het meeste vocht is verdampt. Laat 5 min. afkoelen.
Prak de Roquefort fijn en meng het uimengsel erdoor.
Halveer de plakjes bladerdeeg diagonaal. Leg in het midden van elke driehoek 2 tl van de vulling en vouw dubbel tot een driehoek. Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten plakken, druk de deegranden goed op elkaar met een vork.
Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Bekleed de bodem van het mandje met bakpapier. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooier los en besmeer de bovenkanten van de bladerdeeghapjes ermee.
Leg 5 bladerdeeghapjes in de mand en bak ca. 15 min. Keer halverwege om. Herhaal met de andere bladerdeeghapjes.
Bladerdeeghapjes uit de airfryer
Bladerdeeg + roquefort + gekarameliseerde uien = feestje in de airfryer!
null personen
120 kcal
20 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Ris ondertussen de blaadjes van het takje tijm en snijd fijn. Snipper de rode ui.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, azijn en gembersiroop toe en bak nog ca. 3 min. tot het meeste vocht is verdampt. Laat 5 min. afkoelen.
Prak de Roquefort fijn en meng het uimengsel erdoor.
Halveer de plakjes bladerdeeg diagonaal. Leg in het midden van elke driehoek 2 tl van de vulling en vouw dubbel tot een driehoek. Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten plakken, druk de deegranden goed op elkaar met een vork.
Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Bekleed de bodem van het mandje met bakpapier. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooier los en besmeer de bovenkanten van de bladerdeeghapjes ermee.
Leg 5 bladerdeeghapjes in de mand en bak ca. 15 min. Keer halverwege om. Herhaal met de andere bladerdeeghapjes.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
1 takje verse tijm
1 rode ui
1 el milde olijfolie
½ el rodewijnazijn
1 el gembersiroop
50 g roquefort
1 middelgroot scharrelei
Dit heb je nodig
airfryer XL
bakpapier