Lasagne met vega rulgehackt
Vega lasagne maken doe je met vegetarische rulstukjes.
20 min. bereiden / 40 min. oventijd
8 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de helft van de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en het bak het gehackt 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en de tomatenblokjes toe en bak 3 min.
Breng ondertussen de sausmix uit het pak wereldgerechten samen met de melk en het water in een steelpan aan de kook. Laat ca. 3 min. op laag vuur koken. Meng de saus door de groente, breng op smaak met peper en neem de pan van het vuur.
Rasp de kaas. Bedek de bodem van de ovenschaal met wat saus. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen uit het pak, ¼ van de rest van de saus en ¼ van de geraspte kaas. Maak zo nog 3 lagen met de rest van de lasagnebladen, saus en kaas.
Snijd de rest van de tomaten in dunne plakken en verdeel over de bovenkant van de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
Lasagne met vega rulgehackt
Vega lasagne maken doe je met vegetarische rulstukjes.
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de helft van de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en het bak het gehackt 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente en de tomatenblokjes toe en bak 3 min.
Breng ondertussen de sausmix uit het pak wereldgerechten samen met de melk en het water in een steelpan aan de kook. Laat ca. 3 min. op laag vuur koken. Meng de saus door de groente, breng op smaak met peper en neem de pan van het vuur.
Rasp de kaas. Bedek de bodem van de ovenschaal met wat saus. Bedek achtereenvolgens met ¼ van de lasagnebladen uit het pak, ¼ van de rest van de saus en ¼ van de geraspte kaas. Maak zo nog 3 lagen met de rest van de lasagnebladen, saus en kaas.
Snijd de rest van de tomaten in dunne plakken en verdeel over de bovenkant van de lasagne. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 trostomaten
2 el milde olijfolie
200 g De Vegetarische Slager rul gehackt
400 g fijne Italiaanse roerbakgroente
365 g Knorr Wereldgerechten Italiaanse lasagne
500 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk
500 ml water
75 g De Zaanse hoeve stuk belegen 48+
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)