Linzen-bonenstoof met tortillachips
Linzen-bonenstoof met tortillachips is comfort food pur sang. En nog vegetarisch ook. Aanvallen maar!
Aan de slag
Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en winterpeen 4 min. op middelhoog vuur.
Spoel ondertussen de zwarte bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen, tomato frito, het komijnzaad en 250 ml water toe aan de hapjespan, breng aan de kook en stoof ca. 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in dunne partjes. Snijd de koriander fijn, houd wat achter voor de garnering. Roer 1 el limoensap (per 4 personen) en de fijngesneden koriander door de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes. Verdeel de stoof over diepe kommen en verdeel de sour cream, avocado, limoenpartjes en de rest van de koriander erover.
Linzen-bonenstoof met tortillachips
Linzen-bonenstoof met tortillachips is comfort food pur sang. En nog vegetarisch ook. Aanvallen maar!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en winterpeen 4 min. op middelhoog vuur.
Spoel ondertussen de zwarte bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen, tomato frito, het komijnzaad en 250 ml water toe aan de hapjespan, breng aan de kook en stoof ca. 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in dunne partjes. Snijd de koriander fijn, houd wat achter voor de garnering. Roer 1 el limoensap (per 4 personen) en de fijngesneden koriander door de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes. Verdeel de stoof over diepe kommen en verdeel de sour cream, avocado, limoenpartjes en de rest van de koriander erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
300 g winterpenen
2 el zonnebloemolie
200 g zwarte bonen in blik
250 g AH Biologisch gedroogde rode linzen
495 g tomaten fijngesneden knoflook-ui in blik
2 tl gemalen komijnzaad
250 ml water
1 limoen
15 g verse koriander
1 eetrijpe avocado
125 g sour cream
50 g nacho chips naturel