Charcuterie plank
Een borrel zonder charcuterie plank? Dat kun je je toch bijna niet voorstellen? Deze luxe plank vol charcuterie (en meer) is goed voor 8 personen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de druiven in een braadslee. Steek de takjes tijm ertussen en besprenkel met ⅔ van de olijfolie. Rooster de druiven ca. 10 min. in de oven. Bak tegelijkertijd het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg ondertussen de 3 soorten kaas verspreid over de plank. Snijd de fuet in dunne plakjes en leg ze in de vorm van een slang op de plank. Leg de bresaola en prosciutto verspreid op de plank.
Doe de uienchutney en hummus in bakjes, besprenkel de hummus met de rest van de olie en zet de bakjes op de plank.
Breek de toast in grove stukken. Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Snijd het stokbrood in sneetjes. Verdeel de druiven, toast, komkommer, stokbrood en trostomaatjes aan de tak over de nog open ruimtes op de plank.
Charcuterie plank
Een borrel zonder charcuterie plank? Dat kun je je toch bijna niet voorstellen? Deze luxe plank vol charcuterie (en meer) is goed voor 8 personen.
null personen
635 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de druiven in een braadslee. Steek de takjes tijm ertussen en besprenkel met ⅔ van de olijfolie. Rooster de druiven ca. 10 min. in de oven. Bak tegelijkertijd het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg ondertussen de 3 soorten kaas verspreid over de plank. Snijd de fuet in dunne plakjes en leg ze in de vorm van een slang op de plank. Leg de bresaola en prosciutto verspreid op de plank.
Doe de uienchutney en hummus in bakjes, besprenkel de hummus met de rest van de olie en zet de bakjes op de plank.
Breek de toast in grove stukken. Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Snijd het stokbrood in sneetjes. Verdeel de druiven, toast, komkommer, stokbrood en trostomaatjes aan de tak over de nog open ruimtes op de plank.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g pitloze witte druiven
200 g blauwe druiven
5 g verse tijm
3 el extra vierge olijfolie
1 stokbrood wit
170 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
100 g Excellent Comte AOP
170 g La Tur Italiaanse kaas
170 g fuet
80 g bresaola
90 g prosciutto crudo
100 g uienchutney
175 g hummus
140 g Panetteria di Sergio Ciappe delle Liguria toast
150 g snoepgroente komkommers
200 g minipruimtomaatjes
Dit heb je nodig
braadslee
grote borrelplank