Geroosterde spruitjesstamppot met knolselderij en visburger
Als je spruitjes door de stamppot doet, dan lusten de kids ze opeens wel. Beloofd! Aan de slag dus, met deze geroosterde spruitjesstamppot met knolselderij en gebakken vis.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi de koolvisfilet. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 1½ cm. Halveer de spruitjes en snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng de spruitjes, knolselderij met ⅛ van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Verdeel na 20 min. de knoflook erover en bak nog 10 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Kook in 20 min. gaar.
Meng ondertussen het volkorenmeel met de paprikapoeder en peper. Dep de koolvis droog met keukenpapier, besprenkel met de natuurazijn en haal door het meel. Verhit de rest van de olie over de 2 grote koekenpannen (per 4 personen) en bak de vis ca. 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe aan de hete aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep de geroosterde groenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot samen met de helft van de koolvis over borden (de rest van de vis bewaar je voor de volgende dag).
Geroosterde spruitjesstamppot met knolselderij en visburger
Als je spruitjes door de stamppot doet, dan lusten de kids ze opeens wel. Beloofd! Aan de slag dus, met deze geroosterde spruitjesstamppot met knolselderij en gebakken vis.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
30 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi de koolvisfilet. Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 1½ cm. Halveer de spruitjes en snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng de spruitjes, knolselderij met ⅛ van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven. Verdeel na 20 min. de knoflook erover en bak nog 10 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van ca. 2 cm. Kook in 20 min. gaar.
Meng ondertussen het volkorenmeel met de paprikapoeder en peper. Dep de koolvis droog met keukenpapier, besprenkel met de natuurazijn en haal door het meel. Verhit de rest van de olie over de 2 grote koekenpannen (per 4 personen) en bak de vis ca. 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Verwarm de melk in een steelpan en voeg toe aan de hete aardappelen. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep de geroosterde groenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de stamppot samen met de helft van de koolvis over borden (de rest van de vis bewaar je voor de volgende dag).
bewaartip:
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g diepvries koolvisfilets
500 g knolselderij
500 g spruitjes
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1 kg iets kruimige aardappel
80 g volkorenmeel
1½ el milde paprikapoeder
2 el natuurazijn
150 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenpapier
grote koekenpannen
pureestamper