Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel
bewaar
bewaar

Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel

De lekkerste gezonde pannenkoekjes bak je van banaan en havermout. Heerlijk met kaneel en kwark erover.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Breek ⅓ van de bananen in stukken en doe samen met de havermout, melk, ¼ van de kwark, ⅓ van het kaneel en eventueel zout in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een glad beslag. Snijd de rest van de bananen in plakjes.

Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak hierin 3 kleine pancakes (per 4 personen) van ¼ van het beslag. Schep 3 hoopjes beslag in de pan, leg er een paar plakjes banaan in en bak ze in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houdt afgedekt warm. Bak zo nog 9 pancakes (per 4 personen).

Serveer de pancakes met de rest van de kwark en bestrooi met de rest van de kaneel.

bereidingstipHet beslag wordt dikker naarmate het langer staat. Mocht het te dik worden roer er dan nog wat water of melk door.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Havermout-bananenpancakes met pindakaas en amandel

De lekkerste gezonde pannenkoekjes bak je van banaan en havermout. Heerlijk met kaneel en kwark erover.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig