Macaroni met geroosterde paprikasaus en vis
Macaroni met geroosterde paprikasaus en vis is gezond, butgetproof en perfect voor doordeweeks want de oven doet het meeste werk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s en uien in schil op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven tot het vel van de paprika’s en de schil van de uien helemaal zwartgeblakerd is. Voeg de laatste 10 min. de ongepelde tenen knoflook toe.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, houd 150 ml kookvocht (per 4 personen) apart.
Haal de paprika, ui en knoflook uit de oven en laat ca. 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Leg ondertussen de koolvis op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en peper. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
Verwijder ondertussen het zwartgeblakerde vel van de paprika’s en de zaadlijsten. Pel de uien en knoflook. Snijd de blaadjes van de basilicum fijn en meng met de rest van de olie.
Doe de paprika’s, knoflook, ui en het kookvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng met de macaroni en verwarm 1-2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de koolvis uit de oven en verdeel in vlokken over de macaroni. Besprenkel met de basilicum olie.
Macaroni met geroosterde paprikasaus en vis
Macaroni met geroosterde paprikasaus en vis is gezond, butgetproof en perfect voor doordeweeks want de oven doet het meeste werk.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika’s en uien in schil op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in de oven tot het vel van de paprika’s en de schil van de uien helemaal zwartgeblakerd is. Voeg de laatste 10 min. de ongepelde tenen knoflook toe.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, houd 150 ml kookvocht (per 4 personen) apart.
Haal de paprika, ui en knoflook uit de oven en laat ca. 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Leg ondertussen de koolvis op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en peper. Bak in ca. 10 min. in het midden van de oven gaar.
Verwijder ondertussen het zwartgeblakerde vel van de paprika’s en de zaadlijsten. Pel de uien en knoflook. Snijd de blaadjes van de basilicum fijn en meng met de rest van de olie.
Doe de paprika’s, knoflook, ui en het kookvocht in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Meng met de macaroni en verwarm 1-2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de koolvis uit de oven en verdeel in vlokken over de macaroni. Besprenkel met de basilicum olie.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 zak paprikamix
4 middelgrote uien
4 tenen knoflook
300 g volkorenmacaroni
400 g diepvries koolvisfilets
4 el milde olijfolie
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker