Spaghetti carbonara met knolselderijsalade
Kaas + spek + pasta = spaghetti carbonara is altijd een goed idee. En wist je dat de wereldberoemde Italiaanse klsssieker perfect samen gaat met een frisse knolselderijsalade?
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de peterselie fijn en bewaar de stelen en het blad apart.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de ui met de peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de knolselderij, snijd in stukken en rasp op de grove kant van een blokrasp. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de knolselderij met de ui, het peterselieblad, citroensap en -rasp, de mosterd en rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes in ca. 8-10 min. krokant op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Rasp de kaas. Klop de eieren met de kaas en 2 el kookvocht (per 4 personen) van de pasta los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen). Doe de pasta terug in de pan en meng het kaasmengsel, de spekjes met het bakvet en het kookvocht erdoor. Roer goed tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft plakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden en serveer met de knolselderijsalade.
Spaghetti carbonara met knolselderijsalade
Kaas + spek + pasta = spaghetti carbonara is altijd een goed idee. En wist je dat de wereldberoemde Italiaanse klsssieker perfect samen gaat met een frisse knolselderijsalade?
hoofdgerecht
null personen
680 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de peterselie fijn en bewaar de stelen en het blad apart.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en bak de ui met de peterseliestelen 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de knolselderij, snijd in stukken en rasp op de grove kant van een blokrasp. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de knolselderij met de ui, het peterselieblad, citroensap en -rasp, de mosterd en rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en bak de spekreepjes in ca. 8-10 min. krokant op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Rasp de kaas. Klop de eieren met de kaas en 2 el kookvocht (per 4 personen) van de pasta los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de pasta af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen). Doe de pasta terug in de pan en meng het kaasmengsel, de spekjes met het bakvet en het kookvocht erdoor. Roer goed tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft plakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de pasta over de borden en serveer met de knolselderijsalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
10 g verse platte peterselie
4 el extra vierge olijfolie
½ knolselderij
1 citroen
1 el milde mosterd
300 g spaghetti
200 g gerookte spekreepjes
50 g Grana Padano 32+
2 witte vrije uitloopeieren