BBQ biefstuk met koffierub en groene asperges
Geef je biefstuk van de BBQ wat extra's met een zelfgemaakte BBQ rub. Dankzij de koffie een extra punch en lekker kruidig dankzij o.a. venkel en komijn.
Aan de slag
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Meng de koffie in de afsluitbare pot goed met het venkel-, komijn- en korianderzaad, de paprikapoeder, basterdsuiker, zwarte peper en het zeezout.
Steek de barbecue aan. Dep de biefstukken droog en wrijf ze in met ⅔ van de olie. Bestrooi ze rondom met 3½ el koffierub (per 4 stuks) en wrijf goed in. Snijd het harde deel van de groene asperges. meng de asperges met de rest van de olie.
Grill de biefstukken 10 min op de barbecue. Keer halverwege en leg de asperges ernaast. Leg de biefstukken op een bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd op de draad in plakjes. Serveer met de asperges en eventueel wat extra koffierub.
BBQ biefstuk met koffierub en groene asperges
Geef je biefstuk van de BBQ wat extra's met een zelfgemaakte BBQ rub. Dankzij de koffie een extra punch en lekker kruidig dankzij o.a. venkel en komijn.
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Meng de koffie in de afsluitbare pot goed met het venkel-, komijn- en korianderzaad, de paprikapoeder, basterdsuiker, zwarte peper en het zeezout.
Steek de barbecue aan. Dep de biefstukken droog en wrijf ze in met ⅔ van de olie. Bestrooi ze rondom met 3½ el koffierub (per 4 stuks) en wrijf goed in. Snijd het harde deel van de groene asperges. meng de asperges met de rest van de olie.
Grill de biefstukken 10 min op de barbecue. Keer halverwege en leg de asperges ernaast. Leg de biefstukken op een bord en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd op de draad in plakjes. Serveer met de asperges en eventueel wat extra koffierub.
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 biefstukken
2 el Perla Superiore Italian roast Napoli espressomaling
1 el venkelzaad
2 el gemalen komijnzaad
1 el korianderzaad
1 el gerookte paprikapoeder
2 el bruine basterdsuiker
1 el grofgemalen zwarte peper
1 el grof zeezout
3 el milde olijfolie
350 g verse groene asperges
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare pot (250 ml)
barbecue