Uiensoep met broccoli en croutons
Uiensoep, maar dan groen. Dat is deze uiensoep met broccoli en croutons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de ui ca. 10 min. op middelhoog vuur.
Snijd de knoflook fijn, voeg samen met de Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de broccoli en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 1 cm. en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de rest van de olie en peper en bak 10 min. in de oven.
Pureer de soep met een staafmixer glad en bewaar ⅓ van de soep voor de lunch de volgende dag. Verdeel de rest van de soep over diepe borden en verdeel wat croutons erover en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van de croutons erbij.
Uiensoep met broccoli en croutons
Uiensoep, maar dan groen. Dat is deze uiensoep met broccoli en croutons.
hoofdgerecht
null personen
405 kcal
35 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de ui ca. 10 min. op middelhoog vuur.
Snijd de knoflook fijn, voeg samen met de Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de broccoli en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 1 cm. en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de rest van de olie en peper en bak 10 min. in de oven.
Pureer de soep met een staafmixer glad en bewaar ⅓ van de soep voor de lunch de volgende dag. Verdeel de rest van de soep over diepe borden en verdeel wat croutons erover en bestrooi met de kaas. Serveer de rest van de croutons erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
10 middelgrote uien
4 el milde olijfolie
4 tenen knoflook
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
500 g diepvries broccoliroosjes
1½ l water
6 sneetjes volkorenbrood
125 g geraspte kaas 30+
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer