Ovenschotel met zalm en boerenkool
Deze ovenschotel tover je zo op tafel. Dat is gegarandeerd blije gezichten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 25 min. gaar.
Halveer ondertussen de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Doe de boerenkool in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
Leg de prei in de brownie/lasagnevorm, besprenkel met de olie en schep om. Rooster ca. 12 min. in de oven.
Giet ondertussen de aardappelen af, voeg de helft van de zuivelspread toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de prei uit de oven, voeg de boerenkool, zalmreepjes, mosterd en de rest van de zuivelspread toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de puree er gelijkmatig over. Bak in ca. 20 min. in de oven goudgeel en krokant. Haal uit de oven en serveer direct.
Ovenschotel met zalm en boerenkool
Deze ovenschotel tover je zo op tafel. Dat is gegarandeerd blije gezichten.
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
30 min. bereiden
32 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 25 min. gaar.
Halveer ondertussen de prei, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Doe de boerenkool in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
Leg de prei in de brownie/lasagnevorm, besprenkel met de olie en schep om. Rooster ca. 12 min. in de oven.
Giet ondertussen de aardappelen af, voeg de helft van de zuivelspread toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de prei uit de oven, voeg de boerenkool, zalmreepjes, mosterd en de rest van de zuivelspread toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de puree er gelijkmatig over. Bak in ca. 20 min. in de oven goudgeel en krokant. Haal uit de oven en serveer direct.
bereidingstip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
1 prei
900 g boerenkool deelblokjes (diepvries)
50 g gerookte zalm
1 el milde olijfolie
200 g zuivelspread knoflook en kruiden
2 el milde mosterd
Dit heb je nodig
lasagnevorm (AH Spaaractie)
pureestamper