Wentelteefjes met fruitsalade
Wie wordt er niet blij van wentelteefjes bij het ontbijt of de brunch? En, het is ook nog eens de perfecte manier om restjes brood op te maken!
Aan de slag
Klop het ei, de vanillesuiker, het zout, de kaneel en melk los in een diep bord.
Snijd de sneetjes brood schuin door. Wentel ze 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.
Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. lichtbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes lichtbruin.
Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm. Schil en snijd de banaan in plakken van 1 cm. Halveer de druiven. Meng het fruit.
Verdeel de wentelteefjes over platte borden en verdeel de fruitsalade erover.
Wentelteefjes met fruitsalade
Wie wordt er niet blij van wentelteefjes bij het ontbijt of de brunch? En, het is ook nog eens de perfecte manier om restjes brood op te maken!
null personen
370 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Klop het ei, de vanillesuiker, het zout, de kaneel en melk los in een diep bord.
Snijd de sneetjes brood schuin door. Wentel ze 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.
Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. lichtbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes lichtbruin.
Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm. Schil en snijd de banaan in plakken van 1 cm. Halveer de druiven. Meng het fruit.
Verdeel de wentelteefjes over platte borden en verdeel de fruitsalade erover.
combinatietip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 scharrelei
8 g vanillesuiker
¼ tl zout
1 tl gemalen kaneel
250 ml halfvolle melk
8 sneetjes wit casinobrood
40 g ongezouten roomboter
1 appel
1 rijpe banaan
75 g pitloze witte druiven