Wentelteefjes met fruitsalade
bewaar
bewaar

Wentelteefjes met fruitsalade

Wie wordt er niet blij van wentelteefjes bij het ontbijt of de brunch? En, het is ook nog eens de perfecte manier om restjes brood op te maken!

25 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Klop het ei, de vanillesuiker, het zout, de kaneel en melk los in een diep bord.

Snijd de sneetjes brood schuin door. Wentel ze 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.

Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. lichtbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes lichtbruin.

Verwijder ondertussen het klokhuis van de appel en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1½ cm. Schil en snijd de banaan in plakken van 1 cm. Halveer de druiven. Meng het fruit.

Verdeel de wentelteefjes over platte borden en verdeel de fruitsalade erover.

combinatietipLekker met poedersuiker of schenkstroop.
variatietipJe kunt voor de fruitsalade elk soort fruit gebruiken (ca. 400 g). Snijd in kleine stukjes en meng. Je kunt de wentelteefjes ook goed maken met oud brood.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wentelteefjes met fruitsalade

Wie wordt er niet blij van wentelteefjes bij het ontbijt of de brunch? En, het is ook nog eens de perfecte manier om restjes brood op te maken!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig