Honing-tijmsaus
Klaar voor je nieuwe favoriete saus? Naast honing en tijm heb je alleen nog citroen, knoflook en kippenfond nodig. Ideaal!
Aan de slag
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de tijm en knoflook 4 min. Roer regelmatig.
Voeg het citroenrasp en de fond toe en breng aan de kook. Roer de aanbaksels goed los. Laat in ca. 12 min. inkoken tot de helft. Voeg na 10 min. de honing toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schenk de saus uit de pan.
Honing-tijmsaus
Klaar voor je nieuwe favoriete saus? Naast honing en tijm heb je alleen nog citroen, knoflook en kippenfond nodig. Ideaal!
bijgerecht
null personen
90 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de tijm en knoflook 4 min. Roer regelmatig.
Voeg het citroenrasp en de fond toe en breng aan de kook. Roer de aanbaksels goed los. Laat in ca. 12 min. inkoken tot de helft. Voeg na 10 min. de honing toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schenk de saus uit de pan.
serveertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse tijm
2 tenen knoflook
1 citroen
1 el milde olijfolie
6 el bloemenhoning
600 ml kippenfond