Vegan witlofschotel
Warm lekker op met deze vegan witlofschotel met plantaardige spekjes vanavond! Na een halfuur haal je 'm uit de oven en is het tijd om te genieten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen 20 min. Giet ze af in een vergiet, maar bewaar 50 ml kookvocht.
Verhit ondertussen 10 g plantaardige boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de speckjes in 6-8 min. knapperig.
Smelt 50 g plantaardige boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat, al roerend met een garde, 3 min. garen. Zet het vuur laag en voeg, al roerend met een garde, de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat op laag vuur, regelmatig roerend, 5 min. zachtjes koken. Roer de helft van de kaas en de nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de onderkanten van de stronken witlof en snijd de witlof in de lengte in kwarten. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree. Voeg de mosterd en zo nodig het kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de plantaardige boter. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal. Schenk de bechamelsaus gelijkmatig over de witlof en verdeel de speckjes erover. Verdeel de aardappelpuree en de rest van de plantaardige kaas erover. Bak de witlofschotel in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.
Vegan witlofschotel
Warm lekker op met deze vegan witlofschotel met plantaardige spekjes vanavond! Na een halfuur haal je 'm uit de oven en is het tijd om te genieten.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
30 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen 20 min. Giet ze af in een vergiet, maar bewaar 50 ml kookvocht.
Verhit ondertussen 10 g plantaardige boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de speckjes in 6-8 min. knapperig.
Smelt 50 g plantaardige boter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat, al roerend met een garde, 3 min. garen. Zet het vuur laag en voeg, al roerend met een garde, de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat op laag vuur, regelmatig roerend, 5 min. zachtjes koken. Roer de helft van de kaas en de nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de onderkanten van de stronken witlof en snijd de witlof in de lengte in kwarten. Stamp de aardappelen met de pureestamper tot een puree. Voeg de mosterd en zo nodig het kookvocht toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Vet de ovenschaal in met de rest van de plantaardige boter. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal. Schenk de bechamelsaus gelijkmatig over de witlof en verdeel de speckjes erover. Verdeel de aardappelpuree en de rest van de plantaardige kaas erover. Bak de witlofschotel in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
70 g bakken zonder palm
125 g vegan geroockte speckjes
50 g tarwebloem
500 ml sojadrink ongezoet
200 g plantaardige Goudse rasp
¼ tl gemalen nootmuskaat
800 g witlof
1 el grove mosterd
Dit heb je nodig
pureestamper
ovenschaal (20 x 30)