AH verspakket mosterdsoep
Geen mosterd na de maaltijd, maar in de maaltijd! Lekker als je de soep combineert met spekjes en prei.
35 min. bereiden
5 ingrediënten
Aan de slag
Snijd ¼ van de prei in dunne halve ringen en zet weg voor later gebruik, snijd de rest van de prei in stukken. Schil de aardappel, winterpeen en knolselderij dun en snijd in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd 3 el slagroom (per pakket) achter en zet weg voor garnering van de soep.
Verhit de olijfolie in een soeppan op hoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, stukken prei, aardappel, winterpeen en knolselderij 3 min.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op laag vuur. Voeg de spekreepjes toe, zet het vuur hoog en bak in 3–5 min. knapperig en bruin. Voeg de dunne halve ringen prei toe en haal de pan gelijk van het vuur.
Voeg de rest van de slagroom en het zakje mosterdsaus toe aan de soep en pureer met een staafmixer.
Schep de soep in kommen en garneer met de gebakken spekreepjes met prei en de achtergehouden slagroom.
AH verspakket mosterdsoep
Geen mosterd na de maaltijd, maar in de maaltijd! Lekker als je de soep combineert met spekjes en prei.
hoofdgerecht
null personen
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd ¼ van de prei in dunne halve ringen en zet weg voor later gebruik, snijd de rest van de prei in stukken. Schil de aardappel, winterpeen en knolselderij dun en snijd in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Houd 3 el slagroom (per pakket) achter en zet weg voor garnering van de soep.
Verhit de olijfolie in een soeppan op hoog vuur en bak hierin de ui, knoflook, stukken prei, aardappel, winterpeen en knolselderij 3 min.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een koekenpan op laag vuur. Voeg de spekreepjes toe, zet het vuur hoog en bak in 3–5 min. knapperig en bruin. Voeg de dunne halve ringen prei toe en haal de pan gelijk van het vuur.
Voeg de rest van de slagroom en het zakje mosterdsaus toe aan de soep en pureer met een staafmixer.
Schep de soep in kommen en garneer met de gebakken spekreepjes met prei en de achtergehouden slagroom.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH mosterdsoep verspakket
125 ml verse slagroom
2 el milde olijfolie
1¼ l water
125 g spekreepjes
Dit heb je nodig
staafmixer