AH verspakket maaltijdsalade linzen harissa
Een heerlijke combinatie: linzen en harissa. Eens geproefd en je wil het blijven eten. Makkelijk te bereiden met het verspakket van Albert Heijn.
15 min. bereiden / 20 min. oventijd
4 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd in stukken, snijd de courgette en de winterpeen in stukken. Snijd de rode uien in halve ringen. Snijd de midi komkommer en de tomaten in stukjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil op een fijne rasp en pers de vrucht uit. Maak de peper schoon en snijd fijn.
Meng de paprika, courgette, winterpeen en rode ui met de olijfolie in een ovenschaal. Leg de knoflook ongepeld bij de groenten en bak in het midden van een voorverwarmde oven ca. 20 min. Schep 1-2 keer om en laat 5 min. afkoelen.
Breng ondertussen het water aan de kook en kook hierin, met de deksel op de pan, in 5 min. de linzen gaar. Giet af, spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken en meng met de groentebouillonpoeder.
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin en gaar.
Verwijder het schilletje van de knoflook en meng de zachte knoflook door de groenten in de ovenschaal. Meng deze groenten met de komkommer, tomaat, kip en linzen en breng op smaak met de harissadressing.
Proef de salade en voeg naar smaak limoensap en rasp van de limoen toe.
Serveer de fijngesneden rode peper apart bij de salade, zodat deze naar smaak kan worden toegevoegd.
AH verspakket maaltijdsalade linzen harissa
Een heerlijke combinatie: linzen en harissa. Eens geproefd en je wil het blijven eten. Makkelijk te bereiden met het verspakket van Albert Heijn.
hoofdgerecht
null personen
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd in stukken, snijd de courgette en de winterpeen in stukken. Snijd de rode uien in halve ringen. Snijd de midi komkommer en de tomaten in stukjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil op een fijne rasp en pers de vrucht uit. Maak de peper schoon en snijd fijn.
Meng de paprika, courgette, winterpeen en rode ui met de olijfolie in een ovenschaal. Leg de knoflook ongepeld bij de groenten en bak in het midden van een voorverwarmde oven ca. 20 min. Schep 1-2 keer om en laat 5 min. afkoelen.
Breng ondertussen het water aan de kook en kook hierin, met de deksel op de pan, in 5 min. de linzen gaar. Giet af, spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken en meng met de groentebouillonpoeder.
Snijd de kipdijfilet in blokjes. Verhit ⅓ van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin en gaar.
Verwijder het schilletje van de knoflook en meng de zachte knoflook door de groenten in de ovenschaal. Meng deze groenten met de komkommer, tomaat, kip en linzen en breng op smaak met de harissadressing.
Proef de salade en voeg naar smaak limoensap en rasp van de limoen toe.
Serveer de fijngesneden rode peper apart bij de salade, zodat deze naar smaak kan worden toegevoegd.
combinatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 AH Maaltijdsalade linzen harissa verspakket
3 el milde olijfolie
1 l water
300 g kipdijfilet