AH verspakket groentequiche
Kies je voor dit verspakket groentequiche, dan heb je zeker een goede maaltijd te pakken! Lekker met prei, courgette en feta.
25 min. bereiden / 45 min. oventijd
7 ingrediënten
Aan de slag
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de puntpaprika's schoon en snijd in stukjes. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de prei in halve ringen. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd ze fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de courgette, puntpaprika, bleekselderij, prei, ui en knoflook 6 min. op hoog vuur.
Voeg de tomaat, kruiden en groentebouillonpoeder toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
Laat de groente iets afkoelen. Bestuif ondertussen het aanrecht licht met de bloem. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een deegplak die groot genoeg is om de quichevorm mee te bekleden. Vet de vorm licht in met olijfolie en bekleed met het bladerdeeg.
Verkruimel de feta en meng de helft hiervan met het groentemengsel. Klop de eieren los met de zure room en voeg peper naar smaak toe. Meng met het groentemengsel, schep in de quichevorm en verdeel de overige feta hierover.
Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de quiche in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
AH verspakket groentequiche
Kies je voor dit verspakket groentequiche, dan heb je zeker een goede maaltijd te pakken! Lekker met prei, courgette en feta.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de puntpaprika's schoon en snijd in stukjes. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes. Snijd de bleekselderij in plakjes en de prei in halve ringen. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snipper de ui en knoflook. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn en snijd ze fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en roerbak hierin de courgette, puntpaprika, bleekselderij, prei, ui en knoflook 6 min. op hoog vuur.
Voeg de tomaat, kruiden en groentebouillonpoeder toe en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
Laat de groente iets afkoelen. Bestuif ondertussen het aanrecht licht met de bloem. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een deegplak die groot genoeg is om de quichevorm mee te bekleden. Vet de vorm licht in met olijfolie en bekleed met het bladerdeeg.
Verkruimel de feta en meng de helft hiervan met het groentemengsel. Klop de eieren los met de zure room en voeg peper naar smaak toe. Meng met het groentemengsel, schep in de quichevorm en verdeel de overige feta hierover.
Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de quiche in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
algemeen:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries bladerdeeg
1 pak AH groentequiche verspakket
2 el milde olijfolie
1 el tarwebloem
100 g feta
4 middelgrote scharreleieren
125 ml zure room
Dit heb je nodig
ronde quiche- of taartvorm (Ø 28 cm)